Általános infók · Egyenleglekérdezés · Útmutató · Sajtószoba · Pénztári ágazatok · Tagsági viszony igazolás
MNB fogyasztóvédelem ·
 

 
  Főoldal > Magánszemély önkéntes > Feltételek > Miért érdemes önkéntes tagnak lenni?

  Miért érdemes az önkéntes nyugdíjpénztárak közül a Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztárt választani?

 

 1. 3 éves tagsági viszony után többször is tagi kölcsön igényelhető. Tagi lekötés esetén tagi kölcsön nem igényelhető.

 2. A Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár valóban non-profit szervezetként működik, a hozam teljes egészében a pénztártag egyéni számlájára kerül.

 3. Kedvező a fedezeti alap %-os aránya (az alsó sávban 95 %).
 4. A Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár biztonságos, stabil háttéren alapszik, a működés feltételei  hosszú távra biztosítottak.
 5. Több mint 15 éves éves szakmai tapasztalattal rendelkezünk és az elért eredményeink alapján a nyugdíjpénztári piac meghatározó szereplőjévé váltunk.
 6. Befektetési politikánk biztonságos, befektetési tevékenységünket a pénztártagok érdekeit szem előtt tartva végezzük. Ennek eredménye, hogy több év átlagában is inflációt meghaladó hozamot értünk el.
 7. Tagjainkkal közvetlen és emberközpontú a kapcsolattartás.

Hozamráták alakulása:

A Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár méreténél fogva alacsony fajlagos költségmutatókkal gazdálkodik. Pénztárunk biztonságra törekvő konzervatív befektetési politikája komoly, számszerűsíthető sikereket hozott.

 

Az elmúlt 10 évben (2007-2017) az Önkéntes Nyugdíjpénztár által elért átlagos nettó hozam: 5,69%.  Miért éri meg a pénztártagnak?

 1. Az öngondoskodás lehetőségének biztosítása. A pénztártag már aktív korban gondoskodik a nyugdíj kiegészítéséről.
 2. A pénztártag a befizetett tagdíj után 20 %-os adókedvezményt vehet igénybe a jogszabályban meghatározott felső határig. 
 3. A munkáltató a nyugdíjpénztárral kötött szerződés alapján vagy az általa bevezetett béren kívüli juttatási rendszeren keresztül támogathatja a munkavállalók tagdíj fizetési kötelezettségét. 2013. október 1-jétől a MÁV-csoport, a GYSEV és  RAIL CARGO tagdíj-kiegészítést nyújt pénztártag munkavállalóinak.
 4. Nyomon követhető a befizetés és annak hozama, amelyről a pénztártag évente részletes számlaértesítőt kap.
 5. A pénztártag kedvezményezettet jelölhet, ennek hiányában az örököst kell kedvezményezettnek tekinteni. A kedvezményezett és örökös részére történő kifizetés adó és illetékmentes. 
 6. A pénztártag tagi kölcsönt igényelhet.
 7. A kiegészítő nyugdíjszolgáltatás adómentesen vehető igénybe.
 8. Az önkéntes nyugdíjpénztári egyéni számlán lévő összeg hitelintézettel kötött szerződés fedezeteként leköthető (tagi lekötés).


 
« Vissza