Általános infók · Egyenleglekérdezés · Útmutató · Sajtószoba · Pénztári ágazatok · Tagsági viszony igazolás
MNB fogyasztóvédelem
 


 
TÁJÉKOZTATÓ A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY MIATT HOZOTT INTÉZKEDÉSEKRŐL
2020-02-18

 

Telefonos elérhetőségeinken (06 1 220 8638, 221 7193), elektronikus levél (ugyfelszolgalat@vnyp.hu) formájában, illetve postai címünkön (1144 Budapest, Kőszeg utca 25. II./2.) állunk továbbra is rendelkezésre. Munkatársaink szolgáltatás-igénylést, hozamfelvételt és egyéb nyugdíjpénztári szolgálatást érintő kérdésben továbbra is igyekeznek felvilágosítást adni. Munkaszervezetünk távoli munkával és ügyelet teljesítésével oldja meg a postán, telefonon, vagy e-mailen érkező igényeket, kérdéseket.

A Vasutas Nyugdíjpénztár továbbra is zavartalanul ellátja szolgáltatásait és tagjai felé az adminisztrációt. Nyugdíjpénztári szolgáltatást tagjaink, elhunyt ügyintézést kedvezményezettek, örökösök online ügyfélszolgálatunkon, vagy postai úton tudnak indítani. A kifizetéshez szükséges Pmt. által előírt azonosítással kapcsolatban egyeztetés zajlik, addig is kötelességünk a hatályos törvények szerint eljárni. Kifizetést közjegyző, vagy tagszervező útján történő azonosítás után tudunk teljesíteni.  A tagszervező azonosítási lehetőségéről kérjük érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

A jelenlegi helyzet nem segíti elő a nyugdíjpénztári hozamok kedvező alakulását. A Vasutas Nyugdíjpénztár kockázatkerülő, konzervatív befektetési politikájával igyekszik a kilengéseket mérsékelni. Vagyonkezelőink és befektetési szakembereink konzervatív befektetési politikánk mellett is, egy ideje már óvatosságra intettek, így sikerülhet csökkenteni a kockázati szinteket, amelyeket a közeljövőben is tartani fogunk.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a nyugdíjpénztári befektetések hosszú távú befektetések! A gazdaság és a tőzsdei piacok kritikus reagálása nem vethet árnyékot a 10 éves kedvező hozamrátákra.

Válsághelyzetben mindig érdemes kivárni, ha meggondolatlanul cselekszünk, akár magasabb adóköteles összeg levonásával is egészen biztosan negatív eredményt realizálunk. Megértésüket és türelmüket köszönjük.

                  Tisztelettel

Vasutas Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsa

« Vissza